Spray-Tan

Spray-Tanning

De voordelen van een Spray-Tan:

✔ Resultaat tot 14 dagen zichtbaar

✔ 1 x spray-tan staat gelijk aan 10 x zonnebank

✔ Ziet er natuurlijk uit

✔ Je oogt 5 kg slanker na een spray-tan

✔ Ook geschikt als je normaliter moeilijk bruin wordt en/of snel verbrand

✔ Bestendig tegen water, douchen, zweten, tranen, zwemmen en slapen

Deze behandeling is niet alleen een 'bruine boost'. Het voedt de huid en is daardoor niet schadelijk! Door de ingrediënten van onze spray-tan vloeistof krijgt u direct een anti-aging behandeling door de toegevoegde vitamines.

Prijzen

Spray-Tan

Gezicht met decolleté € 5

Spray-Tan

Alleen benen € 7,50

Spray-Tan

Alleen bovenkant (achter en voorkant) € 10


Spray-Tan

Volledig lichaam € 20

Om het resultaat langer & optimaal te behouden, voor een diepe, prachtige, natuurlijke kleur, raad ik u aan na je spray-tan dagelijks de Nouvatan Gradual Tan Moisturizer te gebruiken en ervaar hoeveel langer je bruin blijft! 

Naast dat het je spray-tan behandeling verlengt, bouw je ook nog snel een streepvrije, zonovergoten gloed op.
Deze vochtinbrengende formule bevat 4% DHA, waardoor je veel sneller bruin wordt dan je gewone supermarktproduct en perfect is voor een prachtige, natuurlijk ogende bruining. Als je een diepere kleur wilt krijgen, dan kunt u de Nouvaglow eenvoudig opnieuw aanbrengen tot je de gewenste kleur hebt bereikt.

Met een hele reeks vochtinbrengende ingrediënten is de geleidelijke bruining buitengewoon vriendelijk voor je huid. Geen UVA, geen parabenen, geen oliën en geen alcohol, met natuurlijke, actieve, biologische ingrediënten verrijkt met vitamine A, B5 & E en een heerlijke Cocosgeur, waardoor je eruitziet en aanvoelt alsof je net terug bent van vakantie.

FAQ

  Voor de behandeling

  • Scrubben: Het advies is om de huid over het hele lichaam licht te scrubben 24-uur voordat de Spray-tan behandeling gedaan wordt. Dit zorgt voor een egalere dekking en een betere opname van de tanningvloeistof. Let er wel op dat de scrub olievrij is. Heeft u geen scrub? Geen probleem, je kan ook na je douche-gebruik je huid stevig afdrogen, dat heeft ook een lichtscrubbend effect.

  Je kunt uiteraard ook zelf scrub maken! Wat heb je nodig?

  - 100 gram koffiedik (gebruikte vermalen koffiebonen)

  - 40 gram suiker

  -30 gram zout

  - Citroensap / citrussap / grapefruitsap

 • Douchen, Baden & Zweten: Wacht een uurtje met een Spray-tan behandeling wanneer je gedoucht, gezwommen of gesport hebt. De spray hecht zicht het best aan een licht zure huid.
 • Wat neem je mee naar de behandeling? Loszittende, donkere kleding (huispak / sportkleding). Dan krijg de spray alle ruimte om in te trekken.Vergeet je niet een paraplu mee te nemen als het regent?
 • Lingerie: Na de behandeling mag je tijdens de inwerkperiode geen BH dragen. Houd je hier rekening mee qua kleding? (je kan wel een topje of bandeau dragen).

N.B. Kom zonder make-up, (body) cremes of deodorant naar de salon voor je spray-tan behandeling. 

Tijdens de behandeling

Tijdens de Spray-tan behandeling kan je zelf beslissen wat je aan wil. Wil je een bikini of een zwembroek aan, dan kan dat gerust. Heb je liever een full-body dekking dan mag je ook naakt of topless zijn. De keuze ligt bij jou! 

Wil je geen bandjes zien, maar vindt je het niet prettig om halfnaakt te staan? Houdt dan gewoon je bikinitop of bh aan en doe de bandjes omlaag. De spray is volledig uitwasbaar. 

In totaal sta je slechts 5-10 minuten in de cabine. Wij doen precies voor hoe je mag staan zodat dit allemaal soepel verloopt. Het enige wat jij hoeft te doen, is genieten van je behandeling!

Inwerktijd

Kies je voor een licht tintje, laat de Spray-Tan dan 1 uur inwerken, wil je liever een medium kleurtje? Laat de Spray-Tan dan 2 uur inwerken. Ben je tevreden met de kleur (dark) welke je direct hebt na de behandeling? Dan adviseren wij om deze 3 uur in te laten werken. Niet donker genoeg? Geen probleem, laat de Spray-Tan 4 uur inwerken voor een ultra-dark resultaat. Probeer niet te transpireren of in aanraking te komen met water, na de 1e keer douchen mag alles weer als normaal. 

Na de behandeling

 • Douchegebruik: Thuis mag je na een aantal uur (zie inwerktijd) douchen, douche na de behandeling tot het water helemaal helder is. De kleur kan tijdelijk verdwenen zijn, maar komt binnen 24 uur weer terug. Na elk douche-of bad gebruik mag je je huid zolang als de spray-tan erop zit, deppend afdrogen. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je kleur is het aan te raden het douchegebruik kort te houden. Hoe minder vaak / lang je wast of zwemt, hoe langer de kleur blijft zitten.
 • Smeren en verzorgen: Het is aan te raden sowieso 1x per dag je huid in te smeren, maar 2x daags is nog beter. Hierdoor kan je nog langer van de kleur genieten. Let op; gebruik geen Nivea/Dove. In de salon is ook een bodylotion te koop die ervoor zorgen dat je extra lang kunt genieten van je verkregen kleurtje
 • Herhaling: Als de teint bijna vervaagd is kan je met een volgende Spray-tan behandeling een Top-Up opbouwen waarbij de teint telkens langer mooi blijft. Wanneer je regelmatig een Spray-tan behandeling ondergaat, zal dit helpen om de kleur langer vast te houden.

Al genoemde voorzorgsmaatregelen zijn noodzakelijk om je die mooie, egale en bruine teint te kunnen garanderen. 

Ik ben zwanger. Is spray tanning dan geschikt? 

Omdat zonnebaden afgeraden wordt als je zwanger bent, is spray-tanning juist perfect. Nu ben je toch voorzien van een prachtige bruine teint, zonder kans op een 'masker' of andere schadelijke invloeden. Voor de zekerheid wordt spray-tanning niet toegepast tijdens de eerste drie maanden van de zwangerschap.

Krijg ik niet strepen of vlekken na een spray-tan? 

Nee. Strepen of vlekjes na een spray-tan is zeker niet gebruikelijk. Wel moet er rekening gehouden worden met het feit dat de huid het grootste orgaan van ons lichaam is. Hormonen (menstruatie - zwangerschap) overmatig alcohol en/of medicijngebruik hebben invloed op ons (lichamelijke)gestel. Bij een zeer klein percentage (1-5%) kan daarom de huid anders reageren op een spray-tan.

Geeft een spray-tan niet af? 

Als je de spray-tan afgespoeld hebt, geeft deze niet meer af in je kleding of linnengoed. Tijdens de inwerktijd van de spray-tan, kan deze wel lichtjes afgeven. Daarom is het advies ook om donkere loszittende kleding te dragen na de behandeling. Alle spray-tans zijn wel uitwasbaar. 

Is spray-tanning schadelijk? 

Nee. Het is zelfs bewezen dat spray-tanning goed is voor de huid door de vele huidverzorgende ingrediënten. Tevens komt er geen UV straling te pas om de huid te bruinen. 

Word ik nog wel bruin van de zon na een spray tan behandeling? 

Ja. De zon blijft haar werk doen, waardoor je ook nog steeds bruin wordt van de zon zelf. Je moet de huid wel altijd goed blijven beschermen tegen de zon met een hoge zonnefactor. 

Wanneer is spray-tanning niet geschikt? 

Je huid is je grootste orgaan. Hormonen, medicijn en/of overmatig alcoholgebruik hebben invloed op onze organen. Zo ook je huid. Bij een zeer klein percentage onder ons (1-5%) kan de huid anders reageren op een spray-tan. Een spray-tan kan bijvoorbeeld lichter uitvallen dan gewenst of vlekjes veroorzaken. Indien dit het geval is, neem dan alsjeblieft contact op met ons zodat wij dit kunnen verhelpen.

Wat is DHA? 

DHA (Dihydroxyacetone) is een natuurlijke grondstof. DHA is het hoofdbestanddeel in vrijwel elk zelf bruinend product. Het is een koolhydraat, dat wordt gewonnen uit o.a. suikerbieten of suikerriet. Het zit in concentraties van 8% tot 16% verwerkt in tanning vloeistoffen. 

Is spray Tanning voor iedereen geschikt? 

Ja. Er zijn geen nadelige effecten bekend. Voor de zekerheid wordt spray-tanning niet toegepast bij mensen met psoriasis, eczeem, snij- of schaafwondjes en gedurende het eerste trimester van een zwangerschap. Als je last hebt van vitiligo, is het juist de moeite waard om een spray- tan te nemen. Heb je twijfels? Neem dan altijd contact met uw dokter op voordat je een spray- tan boekt. 

Hoelang blijft mijn kleur zitten? 

Je bruine kleur kunt je ongeveer 7-15 dagen behouden, wanneer je deze goed verzorgt. Dit kan je doen door het gebruiken van een vocht inbrengende crème. In de salon zijn ook speciale verzorgingsproducten te koop die je spray-tan 'sealen' waardoor deze nóg langer blijft zitten! Gebruik tijdens het douchen milde zeep, of milde douchegel. Wel adviseren wij dat je geen dove en/of nivea gebruikt na de behandeling (deo mag wel). Dit heeft een averechts effect op de behandeling en de spray-tan vervaagt sneller. Let er ook op dat je met je handdoek dept, en er niet te fanatiek mee over de huid schuurt. Dit heeft een licht scrubbende werking. 

Ik ga trouwen, hoeveel dagen kan ik het beste van te voren boeken? 

Voor het beste resultaat, is kan je het beste twee dagen voor de bruiloft een spray-tan behandeling inplannen. Dan is je bruine teint op haar mooist. 

Kan ik zwemmen en naar de sauna? 

Door te zwemmen en naar de sauna te gaan, zal de verkregen teint wat sneller vervagen. Sporten kan je direct na de behandeling beter ook een achttal uren uitstellen, vanwege het transpireren. 

Word ik niet oranje van Spray-tanning ? 

De tanning vloeistoffen die tegenwoordig op de markt zijn, hebben een uitstekende kwaliteit. Over het resultaat hoef je je geen zorgen te maken! Er zijn verschillende vloeistoffen voor alle huidtinten. Dus als je liever een subtiel 'sun kissed' effect wil, kan dat ook. Voor een rossige dame of heer met sproeten wordt bijvoorbeeld een andere kleurintensiteit gebruikt als voor een klant met bruin haar en een licht getinte huid. 

Waarom wordt ik bruiner van Spray-tanning dan van zelfbruinings producten? 

De concentratie DHA (de werkzame stof) in zelfbruinende producten die je vindt bij de drogisterij ligt rond de 3 tot 5%. Dat percentage is bij spray-tanning vloeistoffen veel hoger, namelijk 8% tot 16%.